Чи захопили росіяни Мар'їнку: реакція ЗСУ

Бригадний генерал Олександр Тарнавський розповів, чи відповідають дійсності заяви про захоплення Мар’їнки.

Командувач військ "Таврія" генерал Олександр Тарнавський спростував інформацію про захоплення Мар’їнки та заявив, що це "вкиди та провокації" росіян. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Telegram-канал Олександра Тарнавського.

13 грудня у мережі поширилась інформація, що росіяни фактично захопили місто Мар’їнка, Донецької області. Однак бригадний генерал Олександр Тарнавський повідомив, що такі заяви не відповідають дійсності, а українські сили й надалі обороняють місто.

"У районі Мар'їнки противник накопичує сили для подальших штурмових дій. Продовжує інформаційні вкиди та провокації про нібито повне захоплення цього міста", - пише Тарнавський та додає, що "оборона Мар'їнки триває".

За словами генерала Олександра Тарнавського на Мар’їнському напрямку ЗСУ продовжує стримувати ворога і в районах Новомихайлівки та Красногорівки було відбито 11 атак російських сил.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що полковник ЗСУ в запасі та військовий експерт Роман Світан пояснив необхідність тримати захист Авдіївки. За його словами, якщо українські військові залишать місто, то може обвалитись весь фронт, а ЗСУ змушені будуть відступати вглиб на 20 км.

Також "Коментарі" писали про очільника Міноборони Рустема Умєрова, який пояснив ситуацію з відставкою головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного та інших людей у військовому керівництві. За словами Умєрова питання щодо звільнення Залужного наразі не стоїть, а коли буде прийнято таке рішення, то міністр оборони оголосить його публічно.