Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ЗСУ відповіли, чи буде демобілізація у найближчі півроку
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЗСУ відповіли, чи буде демобілізація у найближчі півроку

Наразі немає можливості провести демобілізацію на 100 відсотків

29 січня 2024, 14:24
Поділіться публікацією:

Українським бійцям, які зараз перебувають на фронті, потрібний відпочинок. Водночас, у найближчі півроку демобілізації не варто чекати. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "УП" розповів командир 13-ї бригади оперативного призначення Національної гвардії полковник Ігор Оболенський.

У ЗСУ відповіли, чи буде демобілізація у найближчі півроку

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

"Звичайно, демобілізація потрібна, відпочинок потрібен. Але ми з вами живемо в реальності. Для того, щоби хтось пішов відпочивати, треба, щоб хтось його замінив", — зазначив військовий.

За його словами, наразі немає можливості провести демобілізацію на 100 відсотків.

"Тому ми, наприклад, намагаємося це робити всередині підрозділу. Боєць повинен знати, що має час на підготовку, є час на відпустку. Він приходить на війну, може відвоювати 3-6 місяців, після чого його обов'язково замінять. Він відпочине свій місяць відпустки, далі – підготовка, за два-три місяці – знову на війну. Тому що це наша робота, це наша держава і ми зараз воюємо за націю", – розповів Ігор Оболенський.

Він зазначив, що перша і головна перемога на цій війні в тому, що Україна відбулася, як держава. Друга перемога – це нація. Коли всі люди зрозуміють, що ми єдина нація, і зможемо всі разом відстоювати її. Тоді нам не буде страшний жодний ворог. При цьому полковник вважає, що протягом найближчих півроку-рік демобілізації не буде.

"Ми це розуміємо, ми спілкуємося з нашими людьми, ми це розповідаємо, що так є. Я теж мобілізований", — підсумував Оболенський.

Читайте також на порталі "Коментарі" — глава держави Володимир Зеленський очікує від військових закону про "справедливу мобілізацію". Наразі, за словами Зеленського, є багато питань до процесу мобілізації та завдання військових на всі питання знайти адекватні відповіді.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини