У ЗСУ розповіли, за якої умови робота ТЦК стала б ефективнішою

Роботу територіальних центрів комплектування було б покращено, якби депутати схвалили урядовий законопроект про мобілізацію, про це в інтерв'ю 24 каналу заявив голова Ради резервістів Сухопутних військ Іван Тимочко, пишуть «Коментарі»

Робота територіальних центрів комплектування (ТЦК) була б організована інакше, якби народні депутати підтримали урядовий законопроект про мобілізацію, заявив голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко. При цьому він наголосив, що зараз співробітники ТЦК працюють по-старому.

За його словами, якщо буде запроваджено нові закони про проведення мобілізації, тоді багато спірних питань, зокрема з роботою ТЦК, зникнуть.

"Це питання, яким передусім має займатися військове керівництво країни. Якщо це пропонують політики – краще їм побути осторонь. Вони взагалі не розуміють, як живе і як діє армія, як відбуваються ротаційні роботи, логістичні роботи. Це мають робити військові",
– вважає голова Ради резервістів Сухопутних військ.

Тимочко стверджує, що неприйняття законопроекту про мобілізацію обурює суспільство та викликає дедалі більше негативних дискусій.

"Думка про те, що хтось воюватиме за українців, є дуже шкідливою, - зокрема, показує ворогові неготовність людей до опору. Це, власне, і стало одним із мотивів повномасштабного вторгнення – росіяни були впевнені, що з ними не боротимуться"
, - резюмував Тимочко.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що співробітники ТЦК розповідали, що чоловіки чудово орієнтуються у своїх правах, але дуже погано обізнані з обов'язками перед державою. Вони часто вигадують різні причини, щоб не йти до армії.

Крім того, "Коментарі" повідомляли, що, за інформацією голови Міноборони Рустема Умерова, в регіонах пройшли позапланові перевірки ТЦК. Було виявлено багато порушень.