У ЗСУ розповіли, як росіяни вирішують, куди бити ракетами і скільки часу їм потрібно на підготовку

Росії потрібен деякий час для підготовки масованих ударів, тому вона влаштовує їх один-два рази на тиждень

Росія має перелік об'єктів в Україні, які можуть стати потенційними цілями для її нових ракетних ударів. Після кожної атаки в країні-агресорі аналізують свою роботу та вирішують, куди вдарити наступного разу. Як передає видання "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

У ЗСУ зазначили, що загрози з боку Росії існують як із Чорного моря, так і з більш далеких рубежів.

"Ми не раз зазначали, що завдати удару вони можуть будь-коли. Питання в плануванні, організації, розвідці. Після крайніх ударів вони роблять якийсь аналіз, підсумки, дивляться, куди ще можна, повторно завдавати удару по об'єктах критичної інфраструктури або вибрати новий ", - зазначив Ігнат.

При цьому, додав він, Росії потрібен деякий час для підготовки таких масованих ударів. Тому, як правило, вона робить їх один-два рази на тиждень.

Варто зазначити, що з початку повномасштабного вторгнення російські загарбники випустили Україною понад 4 тис. різних ракет. При цьому до цього числа не входять ракети С-300, РСЗВ, а також авіаційні ракети різних типів.

Читайте також на порталі "Коментарі" - під час звернення до співвітчизників президент Володимир Зеленський серед іншого сконцентрувався на стійкості українців – як на фронті, так і в тилу. І попередив, що російські терористи готують нові ракетні удари. Як з початку відвертого ракетного терору з боку РФ, який триває вже понад півтора місяця, себе виявили Україна та світ? Що не так із поставками нам сучасніших систем озброєнь? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.