У ЗСУ розповіли про ситуацію в Селидово: чи справді ворог майже оточив місто

У районі Селидового ситуація залишається вкрай складною

Німецьке видання Bild повідомило про те, що нібито російські загарбники зуміли взяти у напівоточення Селидове. В ефірі телемарафону Сергій Окішев – штаб-сержант 3 категорії відділення комунікацій 25 бригади прокоментував цю інформацію.

За його словами, про сам населений пункт нічого сказати не може. Водночас, військовий підкреслив, що в зоні відповідальності 25 окремої повітрянодесантної бригади позиції нікуди не ділися.

"Ми чітко стоїмо на своїх позиціях і обороняємо їх. Щодо самого міста Селидове наразі немає такої інформації", – сказав Окішев.

При цьому, як повідомив воєнкор Богдан Мірошніков у Телеграмі, наразі у районі Селидового ситуація залишається вкрай важкою.

"Це одна з тих ділянок, де ворог постійно тисне, не рахується з втратами та намагається регулярно вводити свіжі або відновлені підрозділи до бою. Їх наступ зараз тримається лише на постійному тиску, який забезпечує арта, авіація та мʼясо", - розповів Мірошніков.

За його словами, у сезон дощів особливо уважно потрібно відслідковувати переміщення ворожої піхоти, бо під погану погоду можна добряче тнакопичится.

"Якщо б у нас були касетні боєприпаси у достатній кількості - перебіг подій вже міг би бути іншим. І водночас була б на якусь частку вирішена проблема з мʼясними штурмами. А так, зараз триває головна гра на виснаження. Саме зараз. Бо потім час не гратиме на боці ворога. Але і нам потрібно не посипатися. Ось в чому справа", - відзначив Мірошніков.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що німецький експерт з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке заявив, що українські військові незабаром будуть змушені залишити одне з найбільших передмість Покровська – Селидове у Донецькій області. Причиною цього стане спроба уникнути оточення силами РФ.