У ЗСУ розповіли, чим доводиться розплачуватись Україні за "Курськ"

Financial Times пише про те, що Росія "пригнічує" українські війська на східному фронті

Російські окупаційні війська значно посилили наступальні операції у серпні. Це сталося саме в той період, коли українське командування вирішило перекинути тисячі найдосвідченіших солдатів для раптового вторгнення до Курської області. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "The Financial Times".

ЗМІ зазначає, що українська влада сподівалася, що її зухвала операція змусить Кремль перекинути ресурси з Донецька, але цього не сталося.

Натомість російські війська захопили кілька міст і наблизилися на відстань 8 км від Покровська та 4 км від Мирнограда. Деякі командири та солдати вважають це витратами Курського наступу, пише видання.

"Курськ був гарною ідеєю, він показав, що Росія слабша, ніж багато хто вважав... Але ми розплачуємося за це частиною нашої власної землі", - сказав командир українського підрозділу сухопутних військ.

У матеріалі йдеться, що основна стратегія Росії залишається незмінною з лютого 2022 року – придушення українських сил за рахунок величезної потужності та переваги в ресурсах, розповіли "Фенікс" та командири чотирьох інших українських бригад. Усі вони скаржилися, що їхні підрозділи іноді поступалися чисельністю у співвідношенні 1:8, і що на кожен випущений снаряд росіяни випускали 10 або більше.

Читайте також на порталі "Коментарі" - вже очевидно, що операція ЗСУ у Курській області продовжується, а росіянам не вдалося оперативно витіснити українських військових зі своєї території. Які вже проглядаються наслідки Курської операції ЗСУ? На що вже стала схожа операція ЗСУ на Курщині? Видання "Коментарі" розбиралося у цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – російське військове командування здогадувалося про те, що Генштаб ЗСУ може зважитися на операцію у Курській області. Більше того, росіяни протягом кількох місяців розробляли плани, як не допустити прориву кордону українськими військами та просування їх територією Росії. Документи вилучено на залишених російських позиціях у регіоні. Про це повідомляє The Guardian.