У ЗСУ розкрили результати атаки на Севастополь

Минулої доби було вражено не лише один командний пункт, було завдано серйозного пошкодження системи захисту на кримському півострові

Внаслідок атаки Збройних сил України на військові об'єкти росіян у тимчасово окупованому Севастополі 4 січня було вражено не лише командний пункт, а й завдано серйозних пошкоджень системі захисту загарбників. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі "Суспільне. Спротив" розповіла речник Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

"Не тільки один командний пункт вражений, справді потужна бойова робота відбулася минулої доби, в тому числі і завдано серйозного пошкодження системи захисту на кримському півострові", - розповіла Гуменюк.

Вона уточнила, що це вже не перше пошкодження, яке змушує окупантів серйозно переформатувати систему свого захисту. Зараз у росіян знову спостерігається та сама істерія з переміщенням, намагаються маневрувати та розміщувати як самі системи захисту, так і об'єкти, які вони захищають в інших місцях.

Також Гуменюк розповіла, що нещодавно російські військові передислокували пускові майданчики для "Шахедів". Якщо раніше використовували переважно мис Чауда, кілька потужних попередніх атак ЗСУ фіксували пуски з-під Балаклави.

"Саме в тому напрямку й працювали Сили оборони, щоб не відчував себе ворог так безпечно на цих територіях і пам'ятав завжди, що Крим – це Україна, і ми за неї боремося", - наголосила вона.

Спікер також вважає, що вибухи поблизу Кримського мосту - це більша димова завіса, "спроба захистити цей зайвий конфігуративний об'єкт".

"Але все ж таки, найбільше занепокоєння та побоювання за його долю небезпідставні - наша бойова робота триває, об'єктів там ще багато над якими нам варто попрацювати. І за кожним потужним результатом, якщо він буде гідний оголошення, ми обов'язково повідомлятимемо", - зазначила Гуменюк. .

Читайте також на порталі "Коментарі" - окупанти відмовляються йти на штурми і тікають із окопів: ЗСУ назвали напрямок.