У ЗСУ повідомили, скільки ракет вдалося збити під час ранкової атаки

17 листопада російські війська запустили по Україні 18 ракет

17 листопада, зранку росіяни знову обстріляли українські території. Окупанти, застосувавши авіацію, випустили 18 ракет. Лише шість з них вдалося збити. Таку заяву зробив спікер Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

У Повітряних силах повідомили, що сили ППО знищили на Київщині чотири крилаті ракети та 5 "Шахедів", які прилетіли з території Білорусії. В Одеській області - щонайменше дві керовані авіаційні ракети Х-59. У відомстві уточнюють інформацію з приводу інших ракет, але вже відомо, що росіяни атакували Україну ракетами типу С-300, Х-101, Х-555 та Х-59.

Окрім цього, Юрій Ігнат заявив, що 17 листопада ППО не так вдало спрацювало, як інші рази.

"Це обумовлюється тим, що Україна не має достатньо засобів протиповітряної оборони, щоб працювати ефективно. Сьогодні потребуємо саме тих систем, які дають 100% результат у тих напрямках, де вони стоять. Ми не можемо зараз уточнювати, де знаходяться Iris-T і NASAMS, але в зонах своєї відповідальності, все що входить до зони їх враження, крилатих ракет або "Шахедів", ці комплекси однозначно збивають", - повідомив Ігнат.

Нагадаємо, що "Коментарі" повідомляли про те, що стало відомо чи отримають доступ українські слідчі до місця вибуху в Польщі. 15 листопада на території Польщі впала ракета радянського виробництва. Наразі точно невідомо чи це український чи російський снаряд. Україна просила отримати доступ до місця падіння ракети для своїх спеціалістів. Тепер відомо, чи це дозволять польські спецслужби. Президент Польщі майже через добу після ракетного удару заявила, що ймовірно це була українська ракета. Таку ж думку озвучував Генсек НАТО, президент США та канцлер Німеччини, які заявляють, що в будь-якому разі в ударі винна Росія.