У ЗСУ говорять про масовані штурми росіян двох населених пунктів на Донбасі

За інформацією ЗСУ, окупанти сконцентрувалися на Авдіївці та Новомихайлівці

Російські окупаційні війська зосередилися на штурмах Авдіївки та Новомихайлівки на Мар'їнському напрямку. Загарбники атакують, практично не задіявши техніку. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів речник Об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського спрямування, полковник Олександр Штупун.

Він зазначив, що російські окупанти не завдали жодного авіаудару за вчора, але здійснили три ракетні удари із ЗРК С-300 по Донецькій області і продовжують активно застосовувати артилерію. Перед цим росіяни тиждень активно використовували авіацію.

За словами речника, є багато причин, чому окупанти зменшили активність авіації. Серед них можливе обслуговування літаків, проблеми з доставкою боєприпасів чи погода.

Олександр Штупун додав, що росіяни акцентують штурмові дії на Авдіївці та Новомихайлівці.

"Це на Мар'їнському напрямку Новомихайлівка. І в основному це атаки піхотою майже без залучення бронетехніки", - сказав речник.

Минулої доби російська армія здійснила 592 артилерійські обстріли на Таврійському напрямку.

Читайте також на порталі "Коментарі" - російські окупаційні війська продовжують атаки на українські позиції практично по всій лінії фронту. І навіть мають деякий поступ на сході та півдні. Водночас не припиняються ракетні, бомбові та дронові атаки. А тому постачання систем ППО мають вирішальне значення для України, наголошує Інститут вивчення війни (ISW). На тлі того, що у США триває блокування допомоги Україні, Німеччина закликає партнерів до ЄС збільшити підтримку нашої країни. Експерти оцінили для порталу "Коментарі" те, що відбувається на військовому та зовнішньополітичному фронтах.