У ЗСУ дорікнули "Пташці" за 59-у бригаду і порадили йти писати заяви в кабінети

Покровський напрямок, де воює бригада, найгарячіший, там штурми ідуть цілодобово

Офіцер бригади Сергій Цехоцький дорікнув парамедику Катерині Поліщук "Пташці" за те, що вона публічно звернулася до президента із закликом перевірити, що відбувається у 59-ій окремій мотопіхотній бригаді імені Якова Гандзюка. В коментарі Liga.net він відзначив, що існує дуже багато непублічних способів, як можна донести інформацію.

"Якщо до ефективності командування є питання - є багато непублічних способів організувати перевірку. Є гарячі лінії, є прямі кабінети, куди можна зайти і написати письмове звернення. Але публічні дописи - недоречні", - підкреслив Цехоцький.

При цьому він додав, що "Пташка" не служить у бригаді, а закріплена лише за одним із підрозділів як волонтер. Саме тому, підкреслив офіцер, щоб висувати такі звинувачення, необхідно мати доступ до інформації, зокрема з оперативними даними та допуском до держтаємниці

Окрім того, Цехоцький підкреслив, що неможливо розголошувати точну кількість втрат підрозділу, адже інтенсивність боїв у бригади останніми місяцями збільшилась у понад три рази.

"Тільки за червень місяць підрозділи бригади ліквідували 2969 окупантів. У нас, на жаль, також є втрати, але вони неспівставно менші", - стверджує Цехоцький.

Також військовий наголосив, що Покровський напрямок наразі є найбільш гарячим, тому штурми там можуть тривати цілодобово.

"При цьому зараз росіяни наступають абсолютно по всій лінії фронту одночасно. Раніше такого не було. Але ситуація лишається контрольованою", - підсумував офіцер.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Катерина Поліщук, яка відома під позивним "Пташка", звернулась до президента з проханням повести службове розслідування щодо діяльності командира 59-ї окремої мотопіхотної бригади за фактом злочинних наказів.

При цьому інформацію від "Пташки" підтвердили рідні військових, які із цього приводу опублікували відкрите звернення до керівництва країни.