У Зеленського звернулися до жителів Херсона – просять негайно залишати місто

Особливий заклик української влади до тих жителів Херсона, які мають маленьких дітей

Дедалі ближче той момент, коли українські захисники підійдуть впритул до тимчасово окупованого Херсона, після чого у місті розпочнуться серйозні бої. З огляду на це і розуміючи, що у місті перебуває дуже багато людей похилого віку, жінок та дітей – громадянам України настійно рекомендується їхати їх міста. Якщо не виходить прорватися на контрольовану Україною територію, то краще навіть виїхати до анексованого Криму. Як передає портал "Коментарі", про це заявила віце-прем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, пише "Українформ".

Ірина Верещук наголосила, насамперед подумати про виїзд з Херсона мають ті, хто має маленьких дітей. Не варто відмовлятися навіть від тих варіантів виїзду та з регіону, які пропонують окупанти. Це лише прискорить визволення міста та області від російських загарбників.

"Виїжджайте, будь ласка, бо наша армія обов'язково деокупуватиме ці землі", – звернулася Ірина Верещук до жителів Херсона.

Вона додала, що попередження про контрнаступ ЗСУ – це не страшилки для російських військ, а пряме попередження. Київ має чітку, непохитну позицію, що Херсонська область має максимально швидко деокупувати. Це обов'язково відбудеться, але коли почнуться бої дуже складно організовуватиме гуманітарні коридори. Це тільки забиратиме час у наших військових. Щоб українським військовим діяти холоднокровно та швидко, треба розуміти, що від цього не постраждає громадянське населення.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у Кремлі заявили про пряму агресію НАТО проти суверенітету РФ: що сталося.