У Зеленського жорстко відреагували на пропозицію Берлусконі та Меркель за посередництвом з РФ

У Києві не бачать у Меркель та Берлусконі авторитетних особистостей, які б могли допомогти досягти миру в Україні

Колишній прем'єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі разом із екс-канцлером Німеччини Ангелою Меркель раптово оголосили про своє бажання виступити посередником між Україною та РФ. В Україні на таку пропозицію відреагували з подивом, заявивши, що люди, які тепер хочуть стати посередниками між двома країнами щодо припинення війни, не мають авторитету для цього. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на сторінку радника глави Офісу президента Михайла Подоляка.

Пропозиції Берлусконі та Меркель Михайло Подоляк назвав "дивними", бо вони більше схожі на те, щоб за рахунок теми України та того, що відбувається в Україні, спробувати заробити собі політичні бали у своїх країнах, знову підняти свій авторитет.

"Дивні пропозиції певних діячів стати посередниками між Україною та Росією варто розглядати як спробу використати тему України для реанімації імені у своїх країнах", – поділився думкою Подоляк.

Михайло Подоляк заявив, що будь-який посередник має мати довіру, авторитет, актуальність. Однак, на його думку, ні Берлусконі, ні Меркель цього не мають.

Читайте також на порталі "Коментарі" - головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та перший заступник голови Комітету Верховної Ради з нацбезпеки Михайло Забродський опублікували у виданні "Укрінформ" статтю про хід російсько-української війни та її можливий подальший розвиток. Які основні висновки можна зробити з неї? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.