У Зеленського вперше прокоментували події у Курській області

Михайло Подоляк називає "випадковими адвокатами диявола" тих, хто вважає вторгнення в Україну "проектом Кремля"

Через події в Курській області всі нарешті побачать справжнє ставлення росіян до війни в Україні та до того курсу, який здійснює путінський режим. Раніше часто говорилося, переважно російською опозицією, якої немає в Росії, що звичайні росіяни проти повномасштабної війни проти України, але не можуть про це прямо заявити. Нині у них відкрилася така можливість. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву у своєму Телеграм зробив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк.

"Базова теорія зарубіжної російської опозиції та реліктових західних русофілів полягає в тому, що "глибинний народ не підтримує Путіна та війну з Україною". А репресії нібито змушують його приховувати свою думку, радіти в соцмережах ракетним ударам по містах України та записуватися в армію", – зазначив Подоляк.

На його думку, такий погляд є "фатальною помилкою".

Михайло Подоляк називає "випадковими адвокатами диявола" тих, хто вважає вторгнення в Україну "проектом Кремля" та закликає до послаблення санкцій, бо "народ не винен".

“Події в Курській чи Бєлгородській областях дають нам змогу поставити певний лабораторний експеримент. (...) Звільнені росіяни можуть виходити з квітами назустріч антипутінським танкам. "Нарешті воля!" Чекатимемо на такі кадри. Хоча вже очевидна неможливість цього. Тому відсутність адекватної реакції [пересічних росіян] на контрвійну лише підтвердить нашу думку про міцний свідомий взаємозв’язок росіян з їхньою владою", - вважає радник глави ОП.

Читайте також на порталі "Коментарі" - досить неспокійно стало в Курській області РФ. Повідомляють про військову техніку. Росіяни говорять про "прорив" кордону ЗСУ. Причому самі заплуталися у твердженнях. Спочатку говорили про ДРГ, потім про регулярні підрозділи ЗСУ. При цьому пропагандисти стверджують, що ситуація є контрольованою. Але у нашому Центрі протидії дезінформації навпаки стверджують, що насправді нічого росіяни не контролюють. Що там насправді відбувається? І про що свідчить ця ситуація? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.