Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Зеленського розповіли, чи потрібно збільшувати темпи мобілізації
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського розповіли, чи потрібно збільшувати темпи мобілізації

В Офісі президента вважають, що можна вже запускати диференційований підхід до мобілізації

9 червня 2022, 12:32 comments6337
Поділіться публікацією:

Сьогодні в Україні кількість людського резерву в рази перевищує наявність військової техніки, якою можна його озброїти. Про це в інтерв'ю правозахиснику Марку Фейгін розповів радник голови Офісу президента Олексій Арестович.

У Зеленського розповіли, чи потрібно збільшувати темпи мобілізації

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

Радник голови ОП зазначив, що в українській армії сьогодні немає проблем із людськими ресурсами, покликано вже достатньо людей. Люди є і їх тримають, але зі зброєю є великі питання, бо озброїти людей особливо нема чим. Тому немає сенсу збільшувати темпи мобілізації. Хіба є запит на окремі специфічні військові спеціальності.

Олексій Арестович зазначив, що він особисто завжди підтримував підхід, коли пріоритет віддавався диференційованій мобілізації. У перші дні війни були панічні настрої, був розуміння, чи вдасться втримати ворога. На фронті потрібні були абсолютно всі. Тепер такої потреби немає. Наразі використовується інший підхід. При цьому радник голови ОП уточнив, що це не означає, що вже немає критичної ситуації, вона є, але все ж таки, що стосується призову, той потрібен виборчий підхід.

Арестович додав, що при відборі людей важливо звертати увагу на такі показники, як професійна придатність, мотивація, а також особливу увагу приділяти тому, яка військова спеціальність у призовника.

За словами радника голови ОП, зараз військкомати перевантажені, працюють як можуть. Щодня дуже багато роботи – за добу до 500 заявок потрібно опрацювати: з усіма скаргами, потребами, медкомісіями тощо.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Польщі розповіли, хто окрім Угорщини чинить опір санкціям ЄС проти Росії і постійно ставить палиці в колеса намірам України збільшити обсяг санкцій.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Прохожий

10 червня 2022, 06:32

Миротворец, это так, но ПОСЛЕ возврата территорий. Они за нас вычищать погань не будут

Владимир

9 червня 2022, 13:19

Многие военные пенсионеры и силовых ведомств судятся за перерасчет пенсий ну и мобилизуйте их,им после демобилизации и судиться не надо,вполне подготовленный мобрезерв!

Миротворец

9 червня 2022, 11:51

Миротворчиские войска НАТО и ЕВРОПЫ нужно ввести в Украину!!! Только так можно закончить войну!!! Все остальное это геноцид против Украинского народа со стороны России и еврейского лже правительства!!! Хватит убивать Украинцев!!!


Новини