У Зеленського пояснили, чому тепер Росії точно не уникнути громадянської війни

Пусковим механізмом для війни на території РФ стала Україна

Російське суспільство має розуміти, що на Росію чекає війна, переділ власності та сфер впливу. Цей процес був неминучим, але війна проти України прискорила його. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку в ефірі телеканалу "FREEДОМ" висловив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

Радник голови ОП пояснив, що він особисто не займається прогнозуванням і не чекає на цю війну, але точно знає, що уникнути всіх цих хвилювань росіянам вже не вийде.

"Росія зсередини дуже гнила країна. Вони не мають гарного соціального договору, у них все побудовано на заборонах, тобто весь час потрібно закручувати гайки, на яких рано чи пізно різьблення у будь-якому разі лусне. І завжди Росія йде цим шляхом. Це стандартний класичний шлях Росії. Просто у цьому випадку війна в Україні прискорила ці процеси. Їх буде безліч, бунтів. Пусковий механізм уже спрацював – це Україна абсолютно точно. Як держава як збройні сили, як союзник євроатлантичних країн", – заявив Подоляк.

За його словами, російські "скрепні інститути" розкладаються, а "ера сакральності" російського диктатора вже минула. Це та інші фактори призведуть до громадянської війни у Росії.

"До Росії приходить війна, об'єктивно. Тому що вона дуже велика в Україні. Україна навчилася жити у війні. Росія не вміє жити у війні. Але війна на її територію приходить, і це неминуче наслідок самої війни", – заявив Михайло Подоляк.

Він додав, не варто забувати також те, що до Росії повертається люди з війни зі скривленою психікою, повертається до своїх аулів, своїх сіл, сіл і так далі і починають там різанину. Місцеві еліти незабаром почнуть швидко грабувати. Вони розуміють, що через якийсь час розпочнеться черговий переділ власності, впливу тощо.

Читайте також на порталі "Коментарі" - ураження Patriot в Україні: з'явилася реакція США.