У Зеленського пояснили, чому спокійно ставляться до появи військових КНДР в Україні

Північна Корея військових не віддаватиме, а продаватиме Росії, тому питання: чи готова РФ платити, вважає радник голови ОП

Дуже багато чуток та різної неперевіреної інформації у мережі про можливе залучення Росією північнокорейських військових у війні проти України. Але в Офісі президента радять спокійно ставитися до цього. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю YouTube-каналу РБК-Україна зробив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

"Подивимося на кількість, на те, хто це буде. Тому що одна справа – це спецназ північнокорейський, інша справа – мобілізована армія. Це трохи різні складові. По-друге, якщо вони переходитимуть до прикордоння, то кого вони там замінятимуть? Терміновиків російських? Так вони не беруть участі у війні. Тобто це не вирішує тих питань, які є сьогодні у ресурсах РФ. Вони мають наростаючу проблему з погляду рекрутингових заходів – не вистачає грошей. А Північна Корея не просто віддаватиме людей, щоб вони там десь воювали", – висловився Подоляк.

На його думку, Північна Корея продасть певну кількість своїх військових за певну суму. І ось тут, вважає Михайло Подоляк, виникають питання, чи готова буде Росія заплатити цю суму, цю велику купу грошей? І чи корейці будуть ефективним вкладенням цих грошей?

Читайте також на порталі "Коментарі" - президент України Володимир Зеленський повідомив про зростання співробітництва між Росією та Північною Кореєю, яке наразі охоплює не лише передачу зброї, а й військових із КНДР. Він наголосив, що це новий рівень підтримки, який Росія отримує від Пхеньяну. У свою чергу з'явилася інформація про те, що російський диктатор Володимир Путін направив до Держдуми законопроект, який передбачає ратифікацію договору про стратегічне партнерство з Північною Кореєю. Як тепер може змінитися перебіг війни? Чи варто чекати реакцію у відповідь Заходу? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.