У Зеленського пояснили, чому Путін програє від операції з Іраном щодо ракет

Михайло Подоляк розповів про наслідки передачі Іраном балістичних ракет Росії

Передача Іраном балістичних ракет Росії може стати тим недостатнім фактором у діалогах Києва та партнерів щодо передачі далекобійної зброї та дозволу бити їм углиб Росії. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку в інтерв'ю "РБК-Україна" висловив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

Речник зазначив, що Іран може заперечувати факт передачі ракет Росії, але це вже традиційна політика Тегерана. Адже схожа картина була, коли з'являлися перші поставки ударних безпілотників, яких потім уже почали називати "шахедами".

"Будь-яка держава, розуміючи, що вона передає країні-агресору той чи інший обсяг зброї, порушує міжнародне право і матиме санкції. Іран це усвідомлює, тому... спростовуватиме інформацію", - висловив думку Подоляк.

Радник глави ВП підкреслив, що є розвіддані того, що Росія через Каспійське море отримує балістичні ракети малої дальності на 120 км. Це матиме значні наслідки для Ірану. Насамперед, йдеться про санкції від США та Євросоюзу.

Крім того, Михайло Подоляк зазначив, що така ситуація прискорить ухвалення рішень щодо необхідності надання додаткових систем ППО Україні та зняття всіх заборон на удари вглиб по території РФ. "Бо ми ж говоримо про балістику малої дальності. Тобто пускові установки будуть знаходитися безпосередньо по лінії фронту для того, щоб їх ефективно використати. Тому масштабування ударів по глибині території РФ - це питання дуже близького часу, тому що це розвиток війни", - наголосив Подоляк.

Читайте також на порталі "Коментарі" - залишилося небагато часу: коли почнуться удари РФ по Україні іранськими ракетами.