У Зеленського передумали повністю розкривати для українців План перемоги: що заявили в ОП

Михайло Подоляк пояснив, чому українці зможуть побачити лише частину Плану перемоги

Сьогодні глава української держави Володимир Зеленський має виступити у Верховній Раді, де представить План перемоги України. Раніше окремі пункти Плану вже просочилися у ЗМІ, але всі пункти на Банковій обіцяли розкрити для широкого загалу лише після того, як президент презентує План ключовим союзникам і побачить їхню реакцію. Наразі ж в Офісі президента уточнили, що повністю розкривати вміст Плану перемоги українцям не стануть. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі телемарафону розповів радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

Радник пояснив, що низка пунктів цього Плану публічно розкриватися не буде, тому що торкаються, зокрема, питання необхідних обсягів зброї.

"Президент хоче, щоб суспільство розуміло. Там є додатки, які, безумовно, не публічно обговорюватимуться. Це все, що стосується математичної складової, тобто яка кількість зброї, в якому вигляді тощо повинна бути надана Україні", – висловився Подоляк.

За його словами, План перемоги Володимира Зеленського є досить конкретним. Він має математичну основу.

Михайло Подоляк наголосив, що реалізація цього Плану безпосередньо залежить від готовності партнерів України ухвалити рішення, чи готові вони продовжувати боротьбу разом із українським народом, який точно капітулювати не збирається.

При цьому спікер також зазначив, що у Плані перемоги головну роль відіграють Україна та її громадяни, оскільки "тільки Україна може поставити остаточні акценти у цій війні".

Читайте також на порталі "Коментарі" - стало відомо, коли буде опубліковано План перемоги України.