У Зеленського озвучили анонс – коли будуть підписані перші угоди про гарантії безпеки Україні

Андрій Єрмак обіцяє перші угоди щодо гарантій безпеки Україні до кінця року

Перші угоди щодо гарантій безпеки Україні на шляху до НАТО будуть підписані вже до кінця року. Такі гарантії передбачені спільною декларацією на саміті Альянсу у Вільнюсі. Як передає портал "Коментарі", про це заявив голова Офісу президента Андрій Єрмак, повідомляє прес-служба ОП.

Андрій Єрмак розповів, що вже йдуть переговори зі США щодо укладання двосторонньої угоди про надання гарантій безпеки.

"Ми також домовилися з усіма країнами, які є підписантами декларації у Вільнюсі та приєдналися до неї, про початок аналогічних консультацій. Протягом цього чи наступного місяця вони розпочнуться", - повідомив Єрмак.

Глава ОП висловив сподівання, що "перші угоди можуть з'явитися вже до кінця цього року".

"Ці гарантії безпеки - як ППО проти майбутньої світової війни", - висловився Андрій Єрмак.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Україна розпочала переговори зі США щодо двосторонньої угоди про надання гарантій безпеки (діятимуть до вступу нашої країни до НАТО). Тим часом екс-президент, ймовірний кандидат від Республіканської партії на виборах 2024 року Дональд Трамп вимагає від Конгресу США припинити військову допомогу Україні, аргументуючи це необхідністю співпраці Адміністрації чинного президента – демократа Джо Байдена – у розслідуванні можливих корупційних справ "клана Байден". Якими є перспективи отримання Україною реальних гарантій безпеки? Як кейс російсько-української війни розігруватиметься у президентських перегонах? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – як працюватимуть гарантії для України: у МЗС дали детальне роз'яснення.