У Зеленського назвали ймовірний сценарій, коли війна затягнеться на довгі роки

Михайло Подоляк визнав, що домовитися з країною-агресором буде нереально

Російська пропаганда зуміла нав'язати більшості громадян РФ наратив про безвихідь війни проти України, яка подається, як війна за майбутнє змий Росії, як імперії. І якщо російські окупанти залишаться на захоплених територіях, війна точно не прийде до свого логічного завершення. Вона затягнеться довгі роки. Як передає портал "Коментарі", таку думку в ефірі "24 канали" висловив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

Радник заявив, що ціль ворога читається дуже просто. Він хоче знищувати українську територію, міняти етнічний склад населення та здійснювати масові вбивства українських громадян.

"Території Запорізької, Херсонської, Донецької, Луганської областей та півострів Крим юридично і фактично є українськими", – наголосив Подоляк.

При цьому він зазначив, що обстрілами територій українських областей, які частково перебувають під окупацією, Росія доводить, що вважає їх ворожими.

"Якщо росіяни залишаться на цих територіях, то ми матимемо продовження війни на довгі роки. Все тому, що країна-агресор може існувати лише у стані війни. Основним опонентом для неї завжди буде Україна", – продовжив радник керівника ОП.

Міркуючи про те, як досягти миру, Михайло Подоляк зазначив, що не варто будувати ілюзії щодо намірів Росії чи можливості домовитися з країною-агресором.

За його словами, є лише один спосіб припинити війну – "поставити справедливу точку зараз". Потрібно змусити Кремль до того, щоб він зрозумів – воювати проти України буде надто дорого і до перемоги РФ це не призведе.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у Москві натякнули, що й надалі затягуватимуть війну.