У Зеленського назвали терміни визволення Херсона

Олексій Арестович нагадав, що ворог стягнув на південь України велике угруповання військ

Українські захисники мають перспективи за пару місяців деокупувати Херсон. Як повідомляє видання "Коментарі", таку думку в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону висловив радник глави Офісу президента Олексій Арестович.

Арестович пояснив тривалість операції зі звільнення Херсона тим, що є певні ритми. Зокрема, слід уважно спостерігати за діями тих військ, які Росія екстрено перекинула до Херсонської області.

"Там же ще дуже некисле угруповання – до 20 БТГ стоїть на лівому березі Херсонщини. Вона може піти як на Запоріжжя, так і на Херсон”, – пояснив він.

Радник голови Офісу президента зазначив, що повноцінно укомплектована БТГ – це 650-700 осіб, але на херсонський напрямок перекинули БТГ, які вже добре пошарпані війною, вони "биті" та їх чисельність – по 400-500 військових.

Варто зазначити, що не всі погоджуються з тим, що ЗСУ насамперед збираються звільняти Херсон. Так, військовий експерт Сергій Грабський припустив, що поки всі розмови зводяться навколо можливого визволення Україною Херсона, українська армія може вдарити по окупантах поблизу Мелітополя і саме це місто може стати першим, яке звільнять українські війська.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Дмитро Кулеба розповів ЄС, як навчити росіян поважати кордони.

Також видання "Коментарі" повідомляло – час настав: чи вже є умови для повернення Криму – про що говорить заява президента. Експерти детально розібрали ситуацію у ексклюзивному інтерв'ю.