У Зеленського назвали "справжні" цілі Росії у війні, про які раніше не говорив Путін

В Офісі президента висміяли завдання повномасштабної війни Росії проти України

Росія спочатку мала інші "плани" щодо війни на території України, проте не озвучувала їх. Повернення Криму та ліквідація "ЛДНР" входили до них. Про це пише видання "Коментарі", з посиланням на Twitter-аккаунт радника глави Офісу президента Михайла Подоляка.

Радник глави Офісу президента зазначив, Путін та інші перші особи Росії багато говорили про так звану "спецоперацію" в Україні, озвучували її цілі та завдання, говорили про їх досягнення та етапи "спецоперації", але при цьому всі вони замовчали про головні цілі повномасштабної війни. Тепер настав час їх розкрити. Цілі такі: припинення існування злочинних анклавів "ЛДНР"; повернення Криму до України; розширення та зміцнення НАТО; ліквідація газової монополії у Європі; повний крах та колапс російської економіки; ізоляція Росії та залізна завіса, як за часів СРСР.

"Все йде за планом, випереджаючи графік", – іронічно написав Михайло Подоляк.

Читайте також на порталі "Коментарі" - реверанс Ердогана у бік Путіна – чи є небезпека для українсько-турецьких стосунків.

Також видання "Коментарі" повідомляло - міністр уряду Чехії з європейських питань Мікулаш Бек в інтерв'ю iROZHLAS заявив, що утримання Угорщини в руслі європейської політики щодо Росії (з якою Будапешт явно заграє) вимагатиме від Чехії, яка головує в Раді ЄС, чималих зусиль у найближчі місяці. За його словами, Угорщина зі своєю проросійською позицією підійшла до краю прірви. І не виключив, що теоретично може йтися про її вихід з ЄС, якщо угорське керівництво продовжить так само. Експерти проаналізували дані заяви та угорську поведінку на тлі російсько-української війни.