У Зеленського назвали дату, коли вирішиться доля українського плану перемоги

Україна має великі очікування від майбутнього засідання у форматі "Рамштайн"

Україна досягла того, що планувала. Київ зумів донести повідомлення щодо ресурсів, необхідних для підтримки її оборони на поточному та потенційно вирішальному етапі війни. Хоч жодних публічних обіцянок підтримки українського бачення під час зустрічей Володимира Зеленського в США не було, але на Банковій переконують, що Київ і очікував на таку реакцію. Більше того, Офіс президента вважає, що відповідь на план перемоги, швидше за все, піде під час зустрічі в Рамштайні 12 жовтня. Тоді й наважиться, чи підтримають партнери наміри України. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Associated Press, цитуючи заяву радника глави Офісу президента Михайла Подоляка.

"Нам просто потрібно трохи почекати, тому що наші країни-партнери зараз проводять внутрішні обговорення. Ми побачимо результати досить скоро", – зазначив радник голови ОП.

Українські законодавці вже кілька місяців намагаються схилити на свій бік чиновників, пов'язаних із Трампом, заявили двоє з них. Один законодавець сказав, що спроби залучити республіканців, які симпатизують справі України, не принесли проривів.

Стверджується, що дозвіл Україні використовувати ракети великої дальності стане одним із найважливіших сигналів того, що США мають намір підтримати Київ у тривалій та важкій війні.

"Байден дуже обережний, щоб дати такий дозвіл до виборів. Але як тільки вибори закінчаться, він може дати такий дозвіл", - сказав законодавець у комітеті із зовнішньої політики.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Києву не потрібен дозвіл Вашингтона чи когось ще з партнерів, щоб завдавати ударів у відповідь по цілях углиб Росії, адже українське командування може використовувати зброю, яка виробляється в Україні. Таку заяву під час брифінгу зробив представник Держдепартаменту США Метью Міллер.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому Путін так боїться ударів углиб РФ: чи може це змінити хід війни.