У Зеленського натякнули, чим обернеться для Європи відмова виконати перший пункт плану перемоги

Михайло Подоляк прогнозує через п'ять років масштабні війни у Європі

Вже через 5 років масштабні війни можуть відбуватися у різних регіонах, зокрема у Європі. Такий сценарій є цілком реальним, якщо західні лідери не знайдуть політичної волі виконати перший пункт плану перемоги Володимира Зеленського і не адресують Україні запрошення на членство в НАТО. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю 24 каналу зробив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

"Якщо демократичний альянс все ж таки не знайде цю політичну волю колективно, не прийме нарешті ті рішення, які абсолютно чітко фіксує президент України, які абсолютно чітко зафіксовані в плані перемоги, тоді автократичні альянси лише збільшуватимуть свій вплив на глобальний політичний процес", - вважає радник глави ОП.

За словами Подоляка, у такому разі існуватиме переформатований політичний процес, у якому війна стане ключовим інструментом зовнішньої політики.

"Ну, якщо хтось бажає сьогодні вдавати, що не боїться цього, це означає, що війна не буде завершена. Я вважаю, що через п'ять років війни будуть масштабні у різних регіонах, у тому числі в Європі, в тому числі в Центральній, центрально-південній Європі. Це без сумніву", – додав Михайло Подоляк.

Читайте на порталі "Коментарі" - президент України Володимир Зеленський представив у Верховній Раді План перемоги. Зокрема, він заявив, що якщо Захід підтримає Україну в реалізації пунктів Плану перемоги, то цілком реально завершити війну не пізніше 2025 року. Наскільки реальні для виконання відомі пункти Плану перемоги? І чи можна говорити про можливість завершити війну у такі терміни, як сподівається президент? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.