У Запорізькій області росіяни вже тиждень як проводять збори та навчання з евакуації

Мер Мелітополя Іван Федоров розповів, що росіяни готуються до втечі та посилюють репресії на окупованому Запоріжжі

Загарбники на окупованій частині Запорізької області посилюють фільтрацію населення та примусово намагаються провести видачу російських паспортів. Як передає "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів міський голова Мелітополя Іван Федоров.

"Вони масово проводять обшуки у квартирах, будинках. Сьогодні вранці вони оточили центральну площу Мелітополя, перевіряють навіть каналізаційні люки. Зазвичай вони так роблять, коли очікують на високопосадовців", - сказав він.

Водночас Федоров додав, що на сьогодні примусова паспортизація серед місцевих жителів набирає обертів.

"Буквально за останній тиждень ми бачимо таку тенденцію - окупанти організували мобільні офіси своєї міграційної служби, які виїжджають додому оформлювати рашистські паспорти. Ми розуміємо, що мова не про демократію, не про добру волю, а вони примусом намагаються всунути рашистські паспорти. Також ми бачимо, що сьогодні неможливо до лікарні звернутися, до жодного окупаційного органу звернутися без рашистського паспорта", - додав він.

Водночас, за словами мера Мелітополя, окупанти готуються до евакуації на випадок контрнаступу Збройних сил України.

"Вони тиждень як проводять збори та навчання з евакуації. Вони роблять розсилку в Telegram-каналах, як поводитися під час контрнаступу ЗСУ. Вчора в одному із сіл навколо тимчасово окупованого Мелітополя вони збирали актив, до якого увійшли колаборанти-поліцейські, колаборанти-викладачі , співробітники медичних закладів, які співпрацюють із росіянами, і з ними також у деталях промовляли питання про евакуацію", - сказав він.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Кремль надіслав до Мелітополя особливих наглядачів: що відомо.