У Вугледарі військові з боями прокладають дорогу на вихід з міста

Дорога, якою військові мають виходити з Вугледару добре прострілюється ворогом

Ворог увійшов у західні та східні райони Вугледара, тоді як українські сили продовжують обороняти центральну частину міста, повідомив в ефірі "Еспресо" директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець.

За його словами, ситуація у Вугледарі залишається найбільш важливою та напруженою для аналізу та прогнозування. Останні дані свідчать про те, що ворог зайняв західні та східні райони міста, тоді як українські сили утримують центр. Російські війська здійснюють як фронтальні, так і флангові атаки, що ускладнює оборону наших військ, підкреслив експерт.

Він також зазначив, що 72-га бригада утримувала Вугледар протягом двох років завдяки його стратегічному розташуванню на височині. Це дозволяло заздалегідь виявляти переміщення противника та знищувати його за допомогою артилерії й дронів.

"Наразі на мапі видно, що сформувалася кишеня, де йде дорога від Вугледара на Богоявленку, по якій має відбуватися відхід наших військових. Зона прострілу цієї дороги становить в межах одного кілометра. Вчора наші військові казали про те, що логістичне забезпечення та відведення вкрай ускладнене з огляду на вузький коридор", - наголосив Згурець.

Він додав, що наразі ведуться бої, щоб забезпечити плановий відхід українських підрозділів з цього району. Наші сили змушені відступати на північ і захід, і в найближчому часі очікується формування нової лінії оборони, додав Згурець.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Вугледарі ситуація продовжує залишатися складною. Найголовніші події — на флангах, де основною метою ворога є забезпечення повного контролю на автошляхом Богоявленка-Вугледар, а також шляху від третьої шахти до Богоявленки.