У ВР сказали, що станеться, якщо Україна втратить Покровськ

Росіяни наближаються до Покровська і можуть його захопити

Якщо Росія продовжить наступ у нинішньому темпі, вона може досягти Покровська в найближчий час, повідомив в ефірі Radio NV секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко.

При цьому Костенко підкреслив, що битва за Покровськбуде залежати від наших резервів та рішень командування.

"Я сподіваюся, що ворога, по-перше, не допустять туди, а по-друге, що ворогу буде дуже дорого коштувати просування і до Покровська і через Покровськ. Чи це вплине якось на фронт? Звичайно, це наше місто. Чи це обвалить весь фронт? Я з цим не згоден, тому що противник просто поступово захоплює території", – сказав Костенко.

Він додав, що навіть якщо Росія захопить Покровськ, це не означатиме перемогу Москви у війні. На думку політика, зараз головне – уникнути катастрофічних наслідків, які можуть призвести до поразки. Нардеп додав, якщо вдасться зупинити ворога зараз, він не матиме великих резервів для дій на інших напрямках. Костенко додав, що зараз росіяни зосередили на Покровському напрямку усі свої сили та засоби.

За словами нардепа, пріоритетом для Росії залишається захоплення всієї території Донецької та Луганської областей.

"Для Путіна це стратегічна задача. Він навіть жертвує Курськом – немає особливих резервів, що й показала Курська операція. Він не знімає звідти сили та засоби, для нього Донецька та Луганська область важливіша, ніж Курська. Оскільки там настільки кривавий каток запущено, що якщо його зараз зупинити, то вдруге його запустити буде складно. В топку кидають усіх – хто щойно підписав контракт – відразу кидають туди. І вони розуміють, що вдруге вони таке не запустять, тому дотискають Донецьку та Луганську область", – пояснив Костенко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ветеран АТО Євген Дикий прогнозує подальше просування російських військ на Покровському напрямку.