У ВР назвали зменшення призовного віку поверненням до здорового глузду. Поможе формувати резерви

Народний депутат, член оборонного комітету ВР Федір Веніславський в коментарі ТСН заявив, що зменшення призовного віку є поверненням до здорового глузду і додав, що така практика діє в усьому світі

Федір Веніславський назвав рішення про зменшення призовного віку поверненням до здорового глузду, який існував раніше. За його словами, у всьому світі такий вік складає від 17-18 до 25 років.

Окрім того, підкреслив нардеп, призовний вік зменшили для того, щоб молоді люди віком від 25 та 27 років на підставі цього закону отримали статус військовозобов’язаних. Тобто, додав він, цих молодих людей можна буде мобілізованими до лав Збройних сил України.

При цьому Веніславський підкреслив, що особисто він позитивно оцінює таке нововведення, бо в Україні потрібно працювати над створенням резервів.

Втім, народний депутат категорично спростував чутки про те, що згодом призовний вік можуть зменшити до 20 років. За його словами, станом на зараз така можливість навіть не обговорюється.

При цьому, окремі народні депутати підкреслюють, що зі зменшенням призовного віку може виникнути правова колізія. Справа у тому, що прийнятий закон, в якому мобілізаційний вік зменшено з 27 до 25 років, проте в законопроєкті про мобілізацію вказано, що мобілізувати на фронт можна з 27 років.

Як відзначив Веніславський, в оборонному комітеті знають про це і врахували таку неточність.

"Жодних накладок не трапиться. Коли законопроєкт про мобілізацію буде проголосований і підписаний, жодних протиріч не виникне"
, - заявив нардеп і додав, що закон про мобілізацію також буде передбачати, що призовний вік становитиме від 18 до 25 років.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський підписав закон, в якому мобілізаціний вік зменшено до 25 років. Відомо, що працівники ТЦК викликатимуть 25-річних для уточнення даних.