У військкоматі розповіли, що мобілізований повинен взяти з собою у військо

У Рівненському обласному ТЦК розповіли, що мобілізовані повинні собі купити, а що їм видасть держава. При цьому там підкреслили, що збиратися потрібно після проходження ВЛК та отримання інформації про дату відправки у військо

Як повідомили у військкоматі є так званий базовий набір, який отримує кожен військовослужбовець. Цей набір містить 46 позицій. Зокрема, військовому терміном на два роки мають видати засоби індивідуального захисту, а саме: шолом, бронежилет, а також балістичні окуляри.

Окрім того, мобілізовані отримають також терміном на два роки літні та зимові берці, бахіли, гумові чоботи, а тож капці.

Видадуть військовослужбовцям також і два комплекти на два роки спеціального обмундирування, а саме кітель і штани.

Мобілізованого забезпечать фліскою, зимовою курткою і штанами, байковою сорочкою і сорочкою поло, бафами та рукавицями і білизною.

Окрім того, за інформацією ТЦК, військові отримають спеціальне спорядження у вигляді каремата, спального мішка, тактичних рукавиць, ременя і транспортної сумки.

У разі втрати чогось із переліченого у наслідок бойових дій, військового забезпечать новими речами. Проте, відзначили у ТЦК, є важливий момент, після втрати речей треба обов’язково повідомити командира, щоби вони були списані. Тільки після цих дій військовий зможе отримати нове на місце втраченого.

З собою військовий повинен мати у водонепроникному пакеті необхідні документи. Щодо речей, які не дадуть у війську – це засоби особистої гігієни, як то наприклад, зубна щітка, паста чи туалетний папір.

Також з собою варто взяти манікюрні ножиці, рушник, сонцезахисний крем і навіть пральній порошок. При цьому у військкоматі попередили, що на лінії зіткнення прати доведеться руками.

В ТЦК кажуть, що добре з собою мати павербанк, подовжувач та ліхтарик.

При цьому у військкоматі радять військовослужбовцям все ж мати із собою додаткове взуття ідеальне за розміром. Справа у тому, кажуть у ТЦК, військовому можуть видати взуття не за розміром і йому буде незручно. Окрім того, взуття часто, наприклад, намокає, тому треба мати свою заміну. Це саме стосується і одягу.

Також, додають у ТЦК, варто придбати собі рюкзак та аптечку.

У військкоматі втішають, не варто перейматися тим, якщо хтось щось забуде, за необхідності можна отримати посилку від родичів у найближчому поштовому відділені.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, чому людям з інвалідністю співробітники ТЦК видать повістки.