У Туреччині стурбовані підготовкою контрнаступу України та Росії

У МЗС Туреччині повідомили про свою стурбованість через майбутній наступ українських сил та армії РФ.

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу розповів, що його країна прагне закінчити війну, адже така ситуація шкодить усім. Проте турецький політик додав, що обидві країни готуються до наступальних дій і така ситуація викликає стурбованість. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Anadolu.

Очільник МЗС Туреччини стверджує, що Україна та Росія готуються до контрнаступу.

"Але в найближчий період обидві сторони готуються до серйозного нападу в найближчі весняні місяці", - каже Мевлют Чавушоглу.

Через цю ситуацію Туреччина стурбована, проте пропонує й надалі бути гарантом мирних переговорів.

"Ми також стурбовані цим, і ми продовжуватимемо наші зусилля для досягнення міцного миру, забезпечуючи кордон і територіальну цілісність України та якнайшвидше сісти за стіл переговорів", - говорить міністр закордонних справ Туреччини.

Мевлют Чавушоглу повідомив, що наразі Туреччина працює над зерновою угодою, адже Україна повідомила про її продовження на 120 днів, тоді як у РФ заявили про 60 днів. Очільник МЗС Туреччини вказує, що наразі його країна співпрацює з ООН, щоб забезпечити страхування суден, які заходять в українські порти.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що поблизу узбережжя Туреччини затонуло судно, яке прямувало в Україну.

Також "Коментарі" писали, що через українське зерно пішов у відставку міністр сільського господарства Польщі Генрік Ковальчик. За його словами Єврокомісія не збирається змінювати умови експорту українського зерна, тому йому нема чого робити на своїй посаді.