У Торецьку не вщухають бої: військові розповіли, чи справді росіяни за крок від захоплення міста

Росіяни намагаються штурмувати Торецьк маленькими групками по 3-5 осіб, які зазнають значних втрат

У Торецьку російські загарбники продовжують просування у забудові на вулиці Центральній. У місті лише наростають тяжкі динамічні бої. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповіла прес-секретар Оперативно-тактичного угрупування "Луганськ" Анастасія Бобовнікова.

"Ми стримуємо ворога на вулиці Центральній... Однак бої в місті дуже динамічні. Десь вони заходять, і ми їх знищуємо і відкидаємо, десь вони можуть захопити якийсь під’їзд, і ми так само їх відкидаємо ", - деталізувала речниця і додала, що ситуація в місті дуже сильно змінюється буквально за лічені години.

Бобовнікова зазначила, що окрім Торецька, окупанти намагаються штурмувати позиції ЗСУ у районі Часового Яру, Нью-Йорка та на Сіверському напрямку.

Говорячи про тактику росіян, спікер зазначила, що загарбники застосовують малі групи та рідко використовують техніку.

"Вони намагаються штурмувати маленькими групками по 3-5 осіб, які зазнають значних втрат. Хтось тікає, хтось повертається назад, і вони знову і знову нас штурмують", - пояснила вона.

Також Анастасія Бобовнікова додала, що проти ЗСУ воюють переважно кадрові піхотні частини російської армії, спецпідрозділи та артилерія.

Читайте також на порталі "Коментарі" - після захоплення Вугледару вже є загроза окупації інших міст України. Над якими містами ЗСУ ризикують втратити контроль вже найближчим часом? Які плани росіян плани росіян для захоплення одного із ключових міст Донбасу – Покровська? Видання "Коментарі" розбиралося у цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.