Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ТЦК розповіли, коли військовозобов’язані повинні прийти, щоб уточнити свої дані
commentss НОВИНИ Всі новини

У ТЦК розповіли, коли військовозобов’язані повинні прийти, щоб уточнити свої дані

У ТЦК розповіли, хто з чоловіків повинен прийти для уточнення своїх даних і коли це потрібно робити – після 18 травня, чи можна прийти у військкомат і до цієї дати

2 травня 2024, 18:55
Поділіться публікацією:

Начальник Служби зв’язків із громадськістю Полтавського обласного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки Роман Істомін розповів, чи варто українцям йти в ТЦК вже зараз, щоб уточнити свої дані, чи необхідно все ж дочекатися, щоб закон про мобілізацію вступив в силу.

У ТЦК розповіли, коли військовозобов’язані повинні прийти, щоб уточнити свої дані

ТЦК

Як відзначив Істомін, якщо військовозобов’язаний хоче вже уточнити свої військово-облікові дані саме, то йому цього ніхто заборонити не може. Якщо ж ні, то кожен матиме 60 днів після того, як закон про мобілізації набуде чинності.

При цьому Істомін додав, що якщо чоловік уточнив свої дані до 18 травня, то не  буде потреби повторно уточняти свої дані після того, як закон про мобілізацію набуде чинності.

"Якщо громадянин вже оновив всі дані, які там є, тобто у нього нічого не змінилося, це можуть бути ідентичні у 2022 році оновлені дані, вони актуальні, і відповідно, оновлення вони не потребують",
- сказав Істомін.

При цьому він підкреслив, що прийти на оновлення своїх даних після набуття чинності закону про мобілізацію мають лише ті, хто свої дані не оновив, або ті, хто прийшов за повісткою для оновлення.

Істомін звернув увагу на то, що у тому разі, коли військовозобов’язаний отримує повістку з метою прибуття до ТЦК та СП та оновлення військово-облікових даних, і не прибуває туди, або після прибуття відмовляється проходити військово-лікарську комісію, то ТЦК передає його дані в поліцію у зв’язку із вчиненням адміністративного правопорушення.

Після цього, каже Істомін, співробітники правоохоронних органів доставляють такого порушника в ТЦК, щоб скласти на нього протокол про здійснення адмінправопорушення.

При цьому Істомін пояснив, що у разі, якщо ТЦК не має інформації про придатність, то військовозобов'язаний направляється на ВЛК, щоб визначити його придатність до військової служби і внести інформацію в оновлені дані.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, хто і коли повинен оновити свої дані у ТЦК.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини