У США заявляють про зміни на фронті: чи справді ситуація грає на руку Україні

Washington Post зазначає, що українській армії вдалося стабілізувати фронт

Офіційні особи США заявляють про покращення ситуації в Україні після того, як Конгрес ухвалив великий пакет допомоги на 61 млрд доларів після багатомісячної затримки. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Washington Post".

Видання зазначає, хоча лінія фронту майже не змінилася більше, ніж за рік, у Вашингтоні кажуть, що Москва, ймовірно, зіткнеться з проблемами, що зростають, у збереженні своїх переваг на полі бою.

"Україна залишається під тиском, це залишається дуже активним конфліктом. Нам не слід дивитися у рожевих окулярах", - заявив високопосадовець адміністрації США.

Однак, за його словами, лінії стабілізувалися, і Росія зазнає надзвичайних витрат, "які змушують її покладатися на погано навчені сили, що фактично грає на руку Україні".

Читайте також на порталі "Коментарі" - країни Заходу мають дозволити українській армії завдавати ударів західною зброєю по військових об'єктах на території Росії. Це дозволить зірвати масштабні наступальні операції агресора. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У звіті йдеться, що відповідно до супутникових знімків, наприкінці червня 2024 року Повітряні сили Збройних сил України, ймовірно із західної зброї, завдали успішного удару по командному пункту російського полку в Білгородській області.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у США розповіли, як бачить Володимир Путін "закінчення" війни в Україні і чому за розмовами про переговори нічого не варте.