У США вже знають, як знищення складів поблизу Торопця вплине на армію РФ

Подальші удари ЗСУ по тиловим російським об'єктам матеріально-технічного забезпечення на території Росії призведуть до посилення оперативного тиску на військових агресора

Знищення українськими військами складу ракет та боєприпасів у міста Торопець Росії змусить вороже командування перебудувати систему підтримки та матеріально-технічного забезпечення армії РФ. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Американські аналітики підтвердили інформацію розвідки Естонії про те, що знищення складу в Торопці вплине на операції Росії протягом кількох місяців.

У той же час, зазначили в ISW, чи невідомо вміщали знищені на складі 30 тисяч тонн вибухівки ракети і артилерійські боєприпаси. Проте аналітики переконані, що атака знищила значні запаси матеріальних засобів росіян.

За оцінками аналітиків Інституту, подальші українські удари по тилових російських об'єктах матеріально-технічного забезпечення на території Росії призведуть до посилення оперативного тиску на військових агресора.

"Зокрема, ліквідація арсеналів змусить російське військове командування реорганізувати та розосередити системи підтримки та матеріально-технічного забезпечення на території Росії для пом'якшення наслідків таких ударів", - йдеться у звіті ISW.

Читайте також на порталі "Коментарі" - вибухи, які сталися 18 вересня в Торопці в Тверській області Росії, безпрецедентні в історії світових воєн, заявив в ефірі "Еспресо" військовий експерт Defense Express Іван Киричевський.

Також видання "Коментарі" повідомляло – на Заході назвали оптимістичний та найгірший сценарії для РФ наслідків удару по арсеналу в Торопці.

Раніше "Коментарі" писали - Торопець № 2: БПЛА потужно вдарили ще по одному складу боєприпасів РФ.