У США відповіли, чи може операція ЗСУ у Росії змінити хід війни

Український наступ має навчити росіян, що диктатор Володимир Путін не незрівнянний захисник, за якого він себе видавав

Рішення України протистояти російській агресії, атакуючи саму Росію, може змінити те, як розгортається війна, вважає сенатор-демократ від Арізони Марк Келлі. Як повідомляє портал "Коментарі", про це інформує "Politico".

Виступаючи в ефірі CBS, сенатор зазначив, що "130 000 росіян були змушені залишити свої будинки, і на цьому етапі цього конфлікту, я думаю, українці зробили щось непередбачуване, що може дійсно змінити хід конфлікту".

Видання нагадує, що під час російського вторгнення до України у лютому 2022 р. існували побоювання, що у разі поширення війни на територію Росії може спалахнути регіональний чи глобальний конфлікт. Однак війна за великим рахунком зайшла в глухий кут, поки українські війська не вторглися в Курську область РФ.

Ведуча запитала Келлі, чи влаштовує його те, що американська зброя зараз використовується на російській землі.

"Це моя позиція. Українці зазнали незаконного нападу з боку Володимира Путіна. …Він навмисно вбиває жінок, дітей, старих людей. Це було незаконне вторгнення. Це вторгнення, і я просто, давайте поки що охарактеризуємо його саме так. Я не думаю, що українці хочуть навмисне утримувати російську територію протягом тривалого часу, але це дійсно відкинуло Путіна назад", - відповів сенатор.

Він зазначив, що США мають продовжувати допомагати Україні зброєю.

За його словами, український наступ має навчити росіян, що диктатор Володимир Путін не є незрівнянним захисником, за якого він себе видавав.

"Він завжди намагався охарактеризувати себе як людину, яка збирається захищати Росію. Я думаю, що її громадяни бачать результати того, що він зробив в Україні, що тепер вони наражаються на ризик", - сказав Келлі.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у США розповіли, скільки солдатів РФ перекинула з фронтів в Україні в Курську область.