Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США розповіли, що тепер чекає на росіян, які проти війни з Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розповіли, що тепер чекає на росіян, які проти війни з Україною

За інформацією ISW, Кремль узаконює переслідування незгодних із його політикою та війною в Україні

23 липня 2024, 07:45 comments1488
Поділіться публікацією:

Проект нової російської так званої контртерористичної стратегії кодифікує терміни, щоб узаконити переслідування тих, хто не погоджується з політикою Кремля та його війною проти України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У США розповіли, що тепер чекає на росіян, які проти війни з Україною

Кремль. Фото: з відкритих джерел

У звіті зазначають, що Росія робить кроки щодо кодифікації термінів, що розширюють російське офіційне визначення переслідуваного екстремізму в рамках її постійних зусиль щодо кримінального переслідування та придушення внутрішньої опозиції Кремлю та його війни в Україні.

Міністерство внутрішніх справ Росії опублікувало 22 липня проект нової російської так званої контртерористичної стратегії, яка встановлює юридичні визначення "русофобії" та "ксенофобії", а також змінює визначення "радикалізму", "протидії екстремізму" та "суб'єктів протидії екстремізму".

ISW зазначає, що ці визначення, особливо положення, що формулює підтримку змін до російської Конституції як "радикалізм", намагаються інформаційно пов'язати і навіть визначити опозицію до нинішніх дій та структури російського уряду як етнічну нетерпимість до росіян, які підтримують політику Кремля та війну в Україні. ненависть до російської культури та історії, а також підтримку держав, "недружніх" до Росії у свідомості росіян.

Аналітики додають, що Кремль також, ймовірно, прагне використати ці визначення та подальші переслідування, щоб вислужитися перед російськими так званими ультранаціоналістами, оскільки останнім часом Кремль посилює боротьбу з нелегальною міграцією на тлі етнічної напруженості під виглядом боротьби з екстремізмом, але не в змозі адекватно протистояти загрозі ісламського екстремізму у самій Росії.

Експерти підсумовують: Кремль, ймовірно, спиратиметься на наративи та ідеології, які просувають внутрішній націоналізм, щоб створити інформаційні умови для своєї тривалої військової операції в Україні та майбутньої ворожості до інших держав, які Кремль вважає ворожими, під "русофобськими" та іншими "екстремістськими" ".

Читайте також на порталі "Коментарі" — росіяни будуть під ковпаком: на які заходи може зважитися Кремль.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини