Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США розповіли, до чого можуть призвести удари ЗСУ по складах боєприпасів у РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розповіли, до чого можуть призвести удари ЗСУ по складах боєприпасів у РФ

Аналітики ISW вважають, що удари по тилових об'єктах у Росії підривають здатність окупантів наступати

сьогодні, 07:18 comments6104
Поділіться публікацією:

Удари української армії по тилових логістичних об'єктах на території Росії призведуть до значно ширшого оперативного тиску на російських військових. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У США розповіли, до чого можуть призвести удари ЗСУ по складах боєприпасів у РФ

Вибухи в Торопці. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики звернули увагу, що влітку 2022 року ЗСУ завдали серії ударів реактивними системами HIMARS по російських складах боєприпасів на тимчасово окупованих територіях України. Це змусило російське командування розосередити арсенали, як результат ускладнило доставку боєприпасів, адже на це довелося витрачати набагато більше часу, ніж раніше.

У ISW не виключають, що удари Сил оборони по складах боєприпасів на території Росії, подібні за характером і масштабами до атаки в Торопці, можуть змусити російське військове командування ухвалити аналогічне рішення про реорганізацію та розосередження систем підтримки та логістики для пом'якшення наслідків таких ударів.

"Російські військові, швидше за все, не усунули вразливі місця на багатьох об'єктах матеріально-технічного забезпечення шляхом створення укриттів. Зняття обмежень на використання західних систем та подальший розвиток власного потенціалу України щодо завдання ударів на великі відстані може дозволити ЗСУ ефективніше використовувати такі вразливості ворога", — йдеться у звіті.

Експерти переконані, що подальші удари українських військ по російських складах боєприпасів та ракет можуть знищити значну частину матеріальних запасів росіян.

"Удари українських військових по об'єктах на території Росії можуть вплинути на наступальні операції на всьому театрі бойових дій. Це станеться, якщо Сили оборони володітимуть матеріальною базою, можливостями та дозволом на проведення масштабної кампанії з завдання ударів по об'єктах матеріально-технічного забезпечення та підтримки на території Росії", — констатують аналітики ISW.

Читайте також на порталі "Коментарі" — пекельні наслідки удару по Торопцю: чому Москві варто приготуватися.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини