У США пояснили небезпеку для України закликів Орбана до мирних переговорів

Інститут вивчення війни вважає, що Орбан заявами про припинення вогню та мирними переговорами підриває можливості України для закінчення війни.

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан на початку липня здійснив візит в Україну та Росію, де закликав до мирних переговорів для закінчення війни в Україні. Американський Інститут вивчення війни (ISW) пояснив, як заяви Орбана можуть загрожувати Україні.

Аналітики ISW вважають, що попри відмову Путіна вести переговори, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан продовжує демонструвати себе як потенційного посередника для закінчення війни в Україні.

"Спроби Орбана підштовхнути до переговорів, ймовірно, є частиною його поточних зусиль перемістити європейський фокус на дискусії про мирні переговори, а не на дискусії про військову підтримку України", - вказується у звіті ISW.

Орбан активно виступає проти надання ЄС військової допомоги для України, а також постійно підриває такі ініціативи Європейського Союзу. Як вказує Інститут вивчення війни, попри намагання Орбана схилити Україну до переговорів, Путін відкидає ці ініціативи та вимагає капітуляції від Києва.

Крім того, аналітики ISW вважають, що Росію до мирних переговорів та закінчення війни зможуть змусити лише успіхи України на фронті, які залежать якоюсь мірою від поставок зброї.

"Здатність України продовжувати власний мирний процес залежить від її здатності звільнити територію. Україна не може здійснити успішні контрнаступальні зусилля на підтримку цієї мети без військової підтримки Заходу в найближчій та середньостроковій перспективі", - наголошує Інститут вивчення війни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Орбан розповів, як Зеленський відреагував на його пропозицію припинення вогню.

Також "Коментарі" писали про те, як Володимир Зеленський відповів на план Орбана для закінчення війни в Україні через прискорення мирних переговорів з Росією.