Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США оцінили ймовірність мирних переговорів після ракетної атаки РФ по Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У США оцінили ймовірність мирних переговорів після ракетної атаки РФ по Україні

Ракетним ударом по Україні Путін знецінив статтю NYT про свої "дипломатичні прагнення"

30 грудня 2023, 09:40 comments3265
Поділіться публікацією:

Незважаючи на повідомлення про негласні сигнали Путіна щодо його зацікавленості у переговорах щодо припинення вогню, цілі Росії в Україні залишаються незмінними. Путінський режим, як і раніше, хоче окупації всієї України, знищення української державності та визнання Заходом своєї поразки в цьому протистоянні. Тому говорити про те, що Росія зацікавлена у мирних переговорах, особливо після цинічної масованої атаки по Україні вночі та вранці 29 грудня точно не доводиться. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в огляді американського Інституту вивчення війни (ISW).

У США оцінили ймовірність мирних переговорів після ракетної атаки РФ по Україні

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Експерти зазначили, Росія влаштувала справжнісінький терористичний акт – відомо про загибель щонайменше 31 людини. З огляду на це в ISW констатують: цілі "СВО" Путіна залишаються незмінними.

"ISW послідовно оцінює, що, незважаючи на повідомлення про негласні сигнали Путіна щодо його зацікавленості в переговорах про припинення вогню, цілі Росії в Україні, які є рівнозначними повною капітуляцією України та Заходу, і які були чітко сформульовані в публічній риториці Кремля, залишаються незмінними", — йдеться у звіті Інституту.

З таким висновком судячи з реакції світових лідерів на трагедію в Україні, погоджуються головні західні політики. В ISW згадують коментар американського президента Джо Байдена. Останній заявив, що Путін прагне "знищити Україну" та "підкорити її народ" — саме про це мають нагадати масовані удари, які завдала Росія по Україні 29 грудня, стверджував Байден.

Відповідну думку також підтримує уряд Британії та Естонії. Прем'єр-міністр держави Ріші Сунак та глава естонського уряду Кая Каллас говорили, що удари РФ по Україні є "маркером" її бажання знищити свободу, демократію та саму Україну, нагадав Інститут.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на тлі масованого удару РФ по Україні Британія терміново надсилає допомогу: про що йдеться.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини