У США назвали область, яку Кремль має намір анексувати після захоплення Донбасу та півдня

Кремль хоче повністю або частково анексувати Харківську область

Незважаючи на те, що російські війська не змогли виконати початковий план Путіна щодо захоплення та окупації всієї Харківської області з окупацією самого Харкова росіяни не відмовляються від завдання анексувати цей регіон або, як мінімум, частину його. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Американські аналітики звертають увагу на той факт, що колаборанти, які діють на захопленій Росією частині Харківської області, заявили, що Харківська область є "невід'ємною частиною російської землі".

В ISW звертають увагу на явні натяки на те, що російське керівництво хоче для Харківської області того самого сценарію, що й для Луганської та Донецької областей.

Російський окупаційний уряд у Харківській області оприлюднив новий прапор для окупаційного режиму із зображенням російського імператорського двоголового орла та символів із харківського герба XVIII ст.

"Використання окупаційним урядом Харківської області образів і риторики імперської Росії, що чітко вказують на анексію… і це підкріплює попередню оцінку ISW про те, що Кремль має ширші територіальні цілі, ніж захоплення Донецької та Луганської областей або навіть утримання півдня України", - .

Також у звіті йдеться, що окупанти продовжують локалізовані атаки на північний захід від міста Харків, ймовірно, намагаючись захистити російські наземні лінії зв'язку в цьому районі.

Читайте також на порталі "Коментарі" - на скільки затягнеться війна в Україні: прогноз експертів – про що свідчить заява міністра оборони Резнікова.