У США назвали можливі причини вибухів у Криму

Аналітики додають, що українські захисники продовжуватимуть свою кампанію ударів по російських військових об'єктах.

На сьогодні точно неможливо назвати причину, яка призвела до серії вибухів в анексованому Росією Криму. Але є кілька версій, чому це могло статися. Як передає портал "Коментарі", вважають експерти американського Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики відзначають, що Росія видає свою версію події, розповідаючи, що сили ВПО спрацювали ефективно і був збитий безпілотник. Але експерти звертають увагу на те, що поки що неможливо ні підтвердити, ні спростувати заяву російської сторони, адже невідомо, чи бив у Керчі чи Бельбеку український безпілотник. Також немає підтверджених даних, які чітко дали б зрозуміти походження вибухів. Точно неясно, чи спрацювали російська ППО чи все ж таки були завдані ударів і росіяни просто намагаються приховати це.

"Незрозуміло, вибухи, про які повідомляється, викликані українськими атаками або розвідкою, поганою поведінкою росіян з військовою технікою, успішною роботою російської ППО, або нервовими російськими окупантами, які, ймовірно, готуються до атак у районах, які раніше вважалися недосяжними для української армії" , – перерахували можливі причини вибухів експерти Інституту.

При цьому в США впевнені, що українська армія продовжить завдавати ударів військовим цілям в анексованому Криму. Насамперед це робитиметься для того, щоб противник втратив можливість підтримувати угруповання своїх військ на західному березі Дніпра на Херсонщині.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у Криму знову пролунали два вибухи.

Також видання "Коментарі" повідомляло – на Банковій більше не уникатимуть відповіді з приводу можливого удару по Кримському мосту. Так радник глави Офісу президента Подоляк прямо заявив, що Кримський міст – це незаконна споруда на українській території, і він підлягає знищенню.