У США назвали два міста, які хочуть захопити росіяни, щоб розтягнути сили ЗСУ

В ISW вважають, що Україна ризикує втратити не лише Покровськ, а й Вугледар, а також Курахове

Військове командування РФ активізує спроби захопити Курахове та Вугледар на Донеччині, щоб не допустити передислокації українських військ для посилення оборони Покровська. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Американські аналітики зазначили, що останнім часом російські війська активізували наступальні зусилля, спрямовані на ліквідацію широкого виступу на захід та південний захід від Донецька, а також просування до траси Н-15 (Донецьк – Запоріжжя) та вздовж неї.

В ISW переконані, що скоординовані російські наступальні операції з південного флангу на Покровському напрямку на західний фланг оборони ЗСУ навколо Вугледару, ймовірно, мають на меті посилити тиск на українські сили, що обороняються на заході Донецької області, та створити умови для подальших успіхів у пріоритетних наступальних зусиллях. РФ на Покровському напрямі

Експерти наголошують, станом на 1 вересня росіяни суттєво активізували свої наступальні операції поблизу Вугледару на південний захід від Донецька і на сьогоднішній день досягли незначних тактичних успіхів у цьому районі.

Опубліковані 5 вересня геолокаційні кадри вказують на те, що російські війська нещодавно просунулися до центру Пречистівки на захід від Вугледару під час механізованого штурму силами біля роти.

Додаткові геолокаційні кадри, опубліковані 5 вересня, демонструють, що військовослужбовці 40 морської піхотної бригади піднімають російський прапор у північно-західній частині Пречистівки. Це свідчить, що російські війська, ймовірно, захопили цей населений пункт.

Згідно з повідомленнями, російські війська просунулися до околиць українців і наближаються до околиць Гірника, і захоплення цих міст дозволить російським військам атакувати Курахове – важливий український оборонний вузол на фронті на захід та південний захід від Донецька – з півночі, а також зі сходу від Красногорівки та Макіївка.

"Інтенсифікація дій Росії під Вугледаром, ймовірно, має на меті потіснити західний фланг української оборони в районі на захід та південний захід від Донецька, тоді як російські війська наближаються до Курахового на східному фланзі", - йдеться у звіті ISW.

Читайте також на порталі "Коментарі" - що змінив у війні прорив ЗСУ до Курської області: у США пояснили.