У росіян великі втрати на Курщині: що вдалося ЗСУ

За повідомленням ЦПД, українська армія зірвала задум росіян на Курщині

Незважаючи на тривожні новини, які надходять із Курщини, де російське командування збільшує чисельність своїх військ, українським військовим вдалося зірвати задум супротивника. У результаті російська армія втратила багато техніки. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в Telegram зробив голова Центру протидії дезінформації при Раді нацбезпеки та оборони Андрій Коваленко.

Глава ЦПД уточнив, плани росіян було зруйновано. Втім, поки що деталей актуальних подій на Курщині глава ЦПД не розкрив.

"У Курській області вдалося поки що зірвати задум росіян. Без деталей, але в армії РФ значні втрати у техніці", - зазначив Андрій Коваленко.

Читайте також на порталі "Коментарі" - незважаючи на те, що ЗСУ відважно намагаються прорватися вперед, продовжуючи виконувати завдання Курської операції, російські війська не лише відбивають атаки, а й самі мають поступ на Курщині. Про це йдеться у оновленому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Американські експерти повідомляють, що російські війська нещодавно просунулися на головному українському виступі у Курській області. Згідно з геолокаційними кадрами від 7 жовтня, росіяни мають незначний поступ у східній частині Обухівки (південний схід від Коренево). Тим часом Міноборони РФ заявило, що невказані російські сили ПДВ захопили хутір Покровський (південь від Коренево). Російський воєнкор заявив, що підрозділи 155-ї морської піхотної бригади РФ просунулися в Зелений Шлях (південний схід від Коренево), а кілька інших російських блогерів сказали, що війська РФ захопили Нову Сорочину (на північ від Суджі). Також військкор заявив, що росіяни просунулися в районі Черкаської Конопельки (південний схід від Суджі). Проте ISW не виявила візуальних доказів, які б підтверджували ці заяви.