У росіян болісні втрати у авіації: про що йдеться

Навіть повне знищення всіх наявних сьогодні МіГ-31К не говорить про те, що Росія більше не матиме цих літаків

Точні дані не повідомляються, проте після ударів дронів є всі підстави стверджувати, що авіапарк країни-агресора знову скоротився. Які літаки були на аеродромі "Маринівка"? Який результат українського удару по аеродрому "Саваслейка"? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.

"Маринівка" привернула до себе увагу

Авіаційний експерт, аналітик Костянтин Криволап в ефірі телеканалу "Київ24" зазначив, що на ураженому українськими силами аеродромі "Маринівка" у Волгоградській області РФ розміщувалися літаки-бомбардувальники Су-34 і розвідувальні літаки Су-24МР.

Експерт відзначив, що на аеродромі "Маринівка" у Волгоградській області раніше базувалися розвідники.

"Там базувались Су-24МР - розвідники, які літали над Чорним морем, розвідували і були основними очима росіян у той період, коли там були збиті два літаки дальньої радіолокаційної розвідки А-50", - повідомив Криволап.

За його словами, той аеродром раніше не привертав уваги. Туди перекинули десь ескадрилью Су-34. І сталася така атака. Тому що їм вже не так близько літати як з Морозівська чи з Міллерово, але досить близько, відзначив Криволап.

У росіян стало значно менше МіГ-31К

Авіаційний експерт Богдан Долінце в інтерв’ю РБК-Україна заявив, що в результаті українського удару по аеродрому "Саваслейка" російська армія могла втратити половину своїх МіГ-31К, які здатні переносити ракету "Кинджал".

За його словами, до повномасштабного російського вторгнення була інформація, що на озброєнні РФ перебуває 12 літаків МіГ-31К. Раніше вже було підтверджено знищення одного з них, ще один - знищили під час удару по "Саваслейці".

"Тобто тепер їх 10. Ще принаймні 5 було пошкоджено. Як сильно вони були пошкоджені – залишається питанням. Якщо вони були пошкоджені так, що їх не можна відремонтувати, то ми можемо говорити, що 50% носіїв було знищено. Якщо їх можна буде швидко відновити, то мова йтиме лише про тимчасове скорочення цих носіїв", - розповів експерт.

Аналітик нагадав, що МіГ-31К був створений на базі МіГ-31 версії Б або БС. А таких літаків, за його словами, ще понад 100 одиниць у запасі російської армії.

Читайте також на порталі "Коментарі" - як позбавити РФ авіації: чи готується РФ до нового масованого удару.