Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Росії привітали мирні ініціативи канцлера Німеччини Шольца
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії привітали мирні ініціативи канцлера Німеччини Шольца

Російський посол у Німеччині оцінив мирний план Шольца.

18 вересня 2024, 14:10
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Канцлер Німеччини Олаф Шольц на початку вересня закликав посилити дипломатичні зусилля, щоб закінчити війну в Україні. Італійське видання La Repubblica повідомила, що Шольц готує власний мирний план. На так ініціативи німецького канцлера відреагував посол Росії у Німеччині Сергій Нечаєв.

У Росії привітали мирні ініціативи канцлера Німеччини Шольца

Канцлер Німеччини Олаф Шольц. Фото з відкритих джерел

Російський посол у Німеччині Сергій Нечаєв привітав мирні ініціативи канцлера Німеччини Олафа Шольца. Під час інтерв’ю на радіостанції Deutschlandfunk посол РФ заявив, що це може свідчити про зміну ставлення Заходу до війни в Україні. 

"Ми раді взяти до відома слова канцлера. Можливо це означає, що на Заході є розуміння необхідності мирного плану. Представники ЄС, прем'єр Угорщини та голови ЄС уже робили спроби розробити різні мирні ініціативи, але, наскільки мені відомо, у Євросоюзі їх не вітали", — заявив Нечаєв.

71-річний посол Росії сказав, що наразі Москва не бачила мирний план Шольца. Однак заявив, що Кремль відкине німецьку мирну ініціативу, якщо вона базуватиметься на формулі миру Зеленського.

"У будь-якому випадку, ми ще не бачили мирного плану. Якщо йдеться про нову редакцію минулої так званої формули Зеленського цих пунктів, але в іншій редакції, то це для нас абсолютно неприйнятно", — сказав Нечаєв.

Італійське видання La Repubblica 9 вересня опублікувало статтю у якій вказує, що Шольц планує увійти в історію як "канцлер миру", використавши війну в Україні, щоб повернути втрачені позиції. Автори матеріалу посилаючись на джерела в німецькому парламенті вказують, що ініціатива передбачає можливість передачі частини української території Росії. Сам Шольц офіційно не коментував цю інформацію. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Україні розкритикували ініціативу Олафа Шольца.

Також "Коментарі "писали про те, що в Німеччині запропонували "план миру", який потішить Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини