У росії невідомі безпілотники атакували завод, де виробляють вибухівку

Завод є одним із найбільших виробників вибухових речовин

У російському дзержинську атаковано завод ім. свердлова, що виробляє вибухові речовини, повідомляє Astra з посиланням на місцевих жителів.

Повідомляється, що завод включений до списку санкцій України "за підтримку дій, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України". Влітку 2023 року завод включений до списку санкцій країн Євросоюзу, також завод знаходиться під санкціями США, Великобританії, Японії та Швейцарії.

Підприємство є одним із найбільших російських виробників промислових вибухових речовин, передавальних зарядів для гірничорудної промисловості, перфораційних зарядів для нафтогазовидобувної промисловості, сейсмічних та геофізичних робіт.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Вибухи у Києві та Харкові цієї ночі: де сталися влучання

Чергова повітряна атака на Київ сталася цієї ночі – російська армія знову застосувала БпЛА. Вони були запущені з південного та північно-східного напрямків. На Київ баражуючі боєприпаси заходили кількома хвилями. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію начальника КМВА Сергія Попка.

Повітряна тривога у столиці протягом ночі оголошувалася двічі і сумарно тривала близько трьох годин. Приблизно десяток російських ударних дронів, які загрожували Києву, були знешкоджені на підступах та на території столиці. Точну кількість та тип дронів оприлюднять Повітряні Сили, зазначив Попко.

За його даними, попередньо, в столиці обійшлося без руйнувань, інформація щодо постраждалих не надходила.

"Прошу всіх киян завжди відповідально ставитися до оголошення небезпек, не нехтувати правилами і завжди користуватися укриттями", – зазначив начальник КМВА.

Також вибухи лунали і в Харкові сьогодні вночі. Близько опівночі в місті був прильот КАБу, повідомив міський голова Ігор Терехов.