У РНБО відповіли – чи вже побачили у росіян наявність китайської зброї

Данілов заявив, що на фронті Україна поки не бачить фактів застосування росіянами китайської зброї

Україна не бачить фактів використання Росією китайської зброї, незважаючи на таку інформацію, опубліковану з посиланням на секретні документи Пентагону. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю ТСН заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

Секретар РНБО зазначив, якби така зброя з'явилася, то Україна одразу зробила відповідну заяву, як це було з іранськими дронами.

"Ми їх розібрали, як то кажуть, по кісточках, і навіть дані тих країн, компоненти яких там були використані. Ми до них звернемося офіційно, з питанням, чому так сталося і це потрібно обов'язково припинити. Китайське озброєння ми зараз на нашому фронті не бачимо ", - зазначив Данілов.

Він також додав, що поки що немає причин, з яких Китаю було б вигідно постачати зброю РФ.

"Позиція Китаю нейтральна - вони не підтримують жодної, ні іншої сторони. Вперше китайська дипломатія вийшла в публічний простір з пропозицією 12 питань про завершення війни, але вони це називають дещо по-іншому. І це перше питання, чому ми не можемо це остаточно. приймати. Там є речі, які можемо приймати, коли йдеться про територіальну цілісність, про ООН. Це, звичайно, для нас корисно. Але є пункти, які є досить сумнівними", - наголосив Олексій Данілов.

Читайте також на порталі "Коментарі" - контрнаступ ЗСУ під питанням: що сталося після "зливу" секретних документів США.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому Кремль поспіхом запускає прискорену мобілізацію – чи це може вдарити по владі. Експерти детально проаналізували ситуацію в ексклюзивному інтерв'ю нашому порталу.