У РФ знайшли заміну Суровікіну

У Росії нібито призначили нового командувача авіації після відставки Сергія Суровікіна

Командувачем повітряно-космічних сил Росії замість Сергія Суровікіна став Віктор Афзалов. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляють російські пропагандистські медіа із посиланнями на "джерела".

Афзалов уже був виконувачем обов'язків, коли Суровікін командував Об'єднаним угрупуванням військ та сил в Україні. У грудні минулого року Афзалов отримав звання генерал-полковника.

Суровікін вважався у Росії досить впливовим генералом. Ось лише останнім часом він випав із інформаційного простору. Лише 15 вересня з'явилися фотографії російського генерала Сергія Суровікіна в Алжирі. У РФ заявляли, що його призначили головою координаційного комітету "СНД" з питань протиповітряної оборони.

Зазначимо, російський генерал Сергій Суровікін, який нібито якийсь час перебував під домашнім арештом і був усунений від військового керівництва армії РФ за тісні зв'язки з керівником ПВК "Вагнер" Євгеном Пригожиним (який у червні розпочав заколот проти російського керівництва, а у серпні був ліквідований), вперше за два з лишком місяці з'явився на публіці. Про що це каже? Чи зумів Путін відновити контроль після спроби заколоту – чи він його не втрачав? Як події всередині РФ можуть розвиватись далі? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Міноборони РФ видалило всі дані про Суровікіна: подробиці.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Росія хоче оточити Авдіївку: у США розповіли, які шанси у росіян досягти успіху.