У РФ стверджують, що на Курщині майже взяли в котел тисячі українських військових

При цьому в Центрі протидії дезінформації РНБО стверджують, що Сили оборони мають успіх на Курщині

У РФ стверджують, що нібито російські військовослужбовці завершують операцію щодо оточення службовців Збройних сил України в Курській області. За інформацією Mash, у кільці можуть опинитися майже 2000 українських військових.

Російські воїнкори заявляють, що нібито вдалося взяти під контроль село Вікторівка в Курській області, яке є "останнім східним населеним пунктом", зайнятим українськими солдатами, які потрапили в оточення.

"Попереду у наших: зустріч із угрупованням з боку Новоіванівки та повне оточення майже 2000 солдат ЗСУ в районі Погребків та Любимівки", — зазначає Mash.

Російські підрозділи знаходяться в безпосередній близькості від південно-східної околиці Суджі - до міста залишається менше 2 км.

Водночас, як заявив керівник Центру протидії дезінформації РНБО, лейтенант Андрій Коваленко, українські захисники знову мають успіх у Курській області. Він стверджує, що ЗСУ вдалося зупинити просування ворога у цьому регіоні.

Зокрема, Андрій Коваленко заявив, що українським військовим вдалося зусиллями зупинити ворога в Курській області, де були з його боку активні дії.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ситуація у Курській області залишається напруженою. Як кілька днів тому заявляв президент Володимир Зеленський, росіяни без зупинки проводять штурми українських позицій та намагаються відвоювати втрачені території.

Також "Коментарі" розповідали , що в Курській області РФ, де ЗСУ не припиняли свою операцію, продовжуються гойдалки і немає постійної лінії зіткнення. Якогось моменту ворог посилює свої контратаки. Потім настає слушний момент для контратак вже з боку Сил оборони. Але тенденція не зовсім сприятлива для наших військових .