У разі переговорів Путін може погодитися не чіпати тільки три області України

Зараз ситуація на фронті критична, Росія активізувалася на всій лінії фронту, а ЗСУ почали втрачати території. На цьому фоні, відзначає політичний експерт Олександр Кочетков, знову почали звучати розмови про мирні переговори

Після того, як військові почали втрачати території, знову почалися активні розмови про те, що Україні треба йти на мирні перемовини з Росією. Навіть відзначається, що в Стамбулі у 2022 році, РФ начебто була готова вивести свої війська із Запорізької та Херсонської областей. Проте, як відзначає Кочетков, зараз ситуація кардинально інша.

У 2022 році Росія була готова на поступки після того, як її ідея захоплення Києва за три дні не вдалася. Тоді Кремль боявся, що західні санкції сильно вдарять по економіці країни і нанесуть їй суттєву шкоду. Проте з часом стало зрозуміло, що обмеження для РФ не діють у повну силу, економіка не впала, а оборонка працює на війну у три зміни. Плюс Україна має проблеми із підтримкою союзників.

У такій ситуації, каже Кочетков, Путіну просто немає змісту йти на мирні переговори, хіба що говорити про капітуляцію України і як мінімум заявляти свої претензії на ще й на Миколаївську та Одеську області, щоб остаточно відрізати Україну від моря.

Разом з тим, каже політичний експерт, російський диктатор хоче отримати більшу частину України включно з Києвом, куди може поставити керівником свого кума Віктора Медведчука.

"В обмін на свою владу у Києві Путін погодиться не чіпати (поки що!) декілька західних областей, за виключенням Закарпатської — її він давно пообіцяв своєму посіпаці Орбану. Створення буферної зони з трьох областей між окупованою Україною і ЄС цілком влаштовує Кремль. Тим більше, що самозабезпечувати себе ці області не зможуть, а тримати їх на собі довго ніхто не стане",
- підкреслив у Фейсбуці Кочетков.

Тобто, відзначив експерт, вірити про те, що з Путіним можна провести більш-менш конструктивні переговори – є самовбивчим маренням.

За його словами, зараз ситуація дуже складна, проте, щоби згрупуватися, українська влада почала демонструвати розгубленість і при цьому повертатися до корупційних схем, коли уряд знову виділяє мільйони гривень не на дрони для ЗСУ, а на ремонт доріг.

"І це надто нагадує ситуацію початку вторгнення, коли вища влада теж перебувала у відвертому ступорі, а чиновники рангом нижче виводили з країни шалені гроші, бо були впевнені, що поразка України у війні все сховає",
- підкреслив експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, чому так званий "корейський сценарій" не можна застосовувати в Україні для встановлення миру.